ΣΧΟΒ ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2018

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 20-21 Οκτωβρίου 2018, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα μαθήματα της Σχολής Αναρρίχησης Αρχαρίων Βράχου 2018, που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΧΟ Βέροιας με τον ΣΕΟ Θεσσαλονίκης  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Θέλουμε να πούμε ένα δημόσιο μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτές μας: Πάρη ΣκουτέληΜιχάλη Νταούφα & Αχιλλέα Χουρσουλίδη. Για την υπομονή, την διάθεση, τη γνώση και τη στήριξη που μας έδωσαν απλόχερα.

Ακόμη, αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στους 11 συμμετέχοντες της σχολής για την προσπάθεια και το φανταστικό κλίμα που δημιούργησαν, συνδυάζοντας τη μάθηση με την διασκέδαση.

Το θέμα ήταν στο τελευταίο μάθημα ήταν η ανακεφαλαίωση και εφαρμογή όλων όσων έχουμε διδαχθεί. Αναρρίχηση διαδρομών με πολλαπλά ρελέ (multi-pitch).

Η εκπαίδευση συνδυάστηκε ξανά με διανυκτέρευση σε σκηνές μέσα στο βουνό, ψήσιμο και πολύ διασκέδαση!!!

Με την ολοκλήρωση της σχολής οι συμμετέχοντες και οι εκπαιδευτές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εξέλιξή της και ανανεώσανε το ραντεβού στα αναρριχητικά πεδία της Βέροιας!

Ακόμη, να θυμίσουμε ξανά πως η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων απευθύνεται σε όλους τους ορειβάτες. Οι γνώσεις που προσφέρει (π.χ. ασφάλιση, χρήση σχοινιών, στάση σώματος κ.α.) είναι  απαραίτητη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που είναι κατά βάση ορεινοί πεζοπόροι.

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε πως το βουνό κρύβει μοναδικές ομορφιές, αλλά για να τις απολαύσουμε με ασφάλεια, όποια και να είναι η δράση μας, ο μόνος δρόμος είναι η παρακολούθηση πιστοποιημένων σχολών από την ΕΟΟΑ.  Ο ΣΧΟΒ προτρέπει όλα τα μέλη του να παρακολουθήσουν σχολές ώστε να κινούνται με ασφάλεια, ελαχιστοποιώντας  έτσι τους κινδύνους και μεγιστοποιώντας την ευχαρίστηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε “εμπειροτέχνες” και γνώμες “ειδικών” κάθε είδους, παρά μόνο σε πιστοποιημένους από την ομοσπονδία εκπαιδευτές.

Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας