Αθλητική χιονοδρομία

Γιατί αθλητική χιονοδρομία;

Οι αγώνες αλπικού σκι από πολλούς θεωρούνται πολύ δύσκολοι. Είναι ένα άθλημα που ασχολείται με τα στοιχεία της φύσης και τη βαρύτητα, κατεβαίνοντας με τα σκι ένα βουνό, χωρίς ποτέ ο κάθε αγώνας να είναι ο ίδιος. Η συμμετοχή απαιτεί πολλές ώρες έξω στο κρύο, σε ένα χιονοδρομικό κέντρο.

Τα παιδικά αθλήματα έχουν αλλάξει. Η χρονική δέσμευση και τα έξοδα έχουν εκτοξευθεί με κάθε σοβαρή ενασχόληση. Οι γονείς περνούν αμέτρητες ώρες περιμένοντας σε γήπεδα, πισίνες ή σε γυμναστήρια να παρακολουθούν και να περιμένουν τα παιδιά τους. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο στις προπονήσεις και ενδεχομένως σε ταξίδια για αγώνες.

Στους αγώνες σκι, ο χρόνος που περνάει μια ομάδα παιδιών στα βουνά σε ένα περιβάλλον υψηλής ενέργειας είναι ελκυστική για αυτά. Οι γονείς είναι συνήθως σκιέρ ή απλά άνθρωποι που αγαπούν να βρίσκονται στα βουνά και θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν καλοί σκιέρ και να αγαπήσουν τη ζωή στο βουνό. Οι αγώνες σκι επιτρέπουν στις οικογένειες να περνούν χρόνο μαζί τα Σαββατοκύριακα και τους αγώνες. Έτσι, οι γονείς προχωρούν μέσω του αθλητισμού μαζί με τα παιδιά τους.

Σε έναν καλά οργανωμένο σύλλογο σκι, όπως στον ΣΧΟ Βέροιας, ένα παιδί θα δοκιμάσει τη φιλοσοφία της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης όλων των πτυχών του αθλητισμού. Το πρόγραμμα θα εκθέσει πρώτα τα παιδιά στη διασκέδαση και τη χαρά, αλλά ταυτόχρονα θα τους παρέχει εκπαίδευση για δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες στη ζωή τους μέσα από τη βελτίωση των ικανοτήτων τους, την προσοχή, την αφοσίωση, τον προγραμματισμό και τον καθορισμό στόχων, την επιμονή, τη στρατηγική σκέψη, τη συντροφικότητα και την καλή εκγύμναση.