Αλπικό Σκι

Ακαδημία – Φυτώριο Αλπικού σκι

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πολιτικής του Συλλόγου Χιονοδρόμων και Ορειβατών Βεροίας (Σ.Χ.Ο.Β.) είναι να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη του παιδικού αθλητισμού. Η συνεργασία με καθιερωμένους επαγγελματίες και εκπαιδευτές είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα που παρέχει ο σύλλογος μας στους πιο μικρούς του φίλους. Έχοντας εμπειρία και ιστορία άνω των 65 ετών, άνθρωποι με γνώση και αγάπη για το βουνό, μεταδίδουμε αυτή την αγάπη στην επόμενη γενιά.
Η ενθάρρυνση των νέων ταλέντων αποτελεί δημόσιο καθήκον και ευθύνη. Δημιουργούμε ένα κατάλληλο περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά λαμβάνουν καλή κατάρτιση, προσοχή και σεβασμό με στόχο την άσκηση και βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, όπως και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους σε ταχύτητα, δύναμη και καλό συντονισμό στα χειμερινά αθλήματα. Ο σύλλογος μας συμμετέχει ανεξάρτητα και σε συνεργασία με τοπικούς και παγκόσμιους οργανισμούς, όπως η FIS, στον αθλητισμό των παιδιών.

Σταδιακά, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, αν το θελήσουν, να αρχίσουν να συμμετέχουν σε αγώνες, σε πρωταθλήματα και κύπελλα, ώστε μέσω ενός υγιούς ανταγωνισμού να τους δοθεί η ευκαιρία να γιορτάσουν τα προσωπικά τους επιτεύγματα και την αρχή μιας μελλοντικής επιτυχημένης καριέρας στα χειμερινά αθλήματα.

Στο φυτώριο του Σ.Χ.Ο.Β. μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 5-16 ετών. Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των παιδιών.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
• Ασφάλιση παιδιών από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων
• Μεταφορά με λεωφορείο και δυνατότητα επιλογής στάσης σε Ελιά ή Πλατεία Ωρολογίου
• Συνοδεία παιδιών καθ’ όλη τη διαδρομή προς το χιονοδρομικό κέντρο και κατά την επιστροφή από αυτό
• Κάρτα χρήσης αναβατήρα (ski pass)
• Μάθημα με εξειδικευμένο προπονητή
• Διακριτικό γιλέκο Συλλόγου
• Γιορτή λήξης του προγράμματος και Δίπλωμα παρακολούθησης

Επιπλέον, ο Σύλλογος μπορεί να παρέχει εξοπλισμό κάνοντας το άθλημα προσιτό για όλους.