Ιστορία Σ.Χ.Ο.Β

Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας (Σ.Χ.Ο.Β.)

Ο Σ.Χ.Ο.Β. είναι αθλητικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε στην Βέροια το 1953 και λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

Αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (Ε.Ο.Χ.Α.) καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.).

Επίσης, από το 2016 ο Σύλλογος συμμετέχει επίσημα ως Οργανωτής Εκδηλώσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) στο πρόγραμμα-καμπάνια “FIS SnowKidz” και “FIS World Snow Day”, για την προώθηση των χειμερινών αθλημάτων και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στο βουνό.

Ο Σύλλογός μας, είναι από τους παλαιότερους και πιο ιστορικούς συλλόγους στην χώρα, έχοντας αναδείξει πολλούς και μεγάλους αθλητές στην χιονοδρομία, το σκι αντοχής & το δίαθλο.

Οι αθλητές του Συλλόγου έχουν κατακτήσει δεκάδες εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα, με συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα και πολλούς ακόμη διεθνείς αγώνες.

Το ορειβατικό τμήμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Συλλόγου, με συνεχή δράση και πλήρες πρόγραμμα εξορμήσεων. Ορειβάτες μας έχουν πραγματοποιήσει αναβάσεις σε όλα τα βουνά της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε αποστολές του Εξωτερικού όπως Άλπεις, Ιμαλάια κ.α.

Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την αγάπη για το βουνό, καθώς και να αναδείξουμε την άσκηση στην φύση ως μέσο σωματικής & ψυχικής υγείας.