Το διήμερο 20 & 21 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Βορείων Αθλημάτων 2021. Διοργανωτές ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) και ο τοπικός σύλλογος ΕΟΣ Μετσόβου. Παρά την έντονη χιονόπτωση που επικρατούσε στην περιοχή όλο το διήμερο, το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ειδικής άδειας που έλαβε η ΕΟΧΑ από τον ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τους παρευρισκόμενους αθλητές, προπονητές και συνοδούς, να έχουν περάσει προηγουμένως από υποχρεωτικό τεστ Covid.

Διανύοντας μία δύσκολη περίοδο με κλειστά χιονοδρομικά κέντρα λόγω πανδημίας, χωρίς ομαδικές προπονήσεις και ακολουθώντας αποκλειστικά ατομικό πρόγραμμα, οι αθλητές μας κατάφεραν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επιστρέφοντας με 4 μετάλλια στις αποσκευές τους.

Αναλυτικά:

Στην κατηγορία Παίδων για το αγώνισμα της απόστασης, ο αθλητής μας Χρήστος Γιαννουλάκης τερμάτισε 2ος, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, ενώ στο αγώνισμα του sprint τερμάτισε 5ος. Στην ίδια κατηγορία, στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 3 Χ 1200μ τα αδέρφια Χρήστος και Γιώργος Γιαννουλάκης τερμάτισαν 3οι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία των Παμπαίδων, o Γεώργιος-Συμεών Τσομπάνης τερμάτισε 2ος, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, ενώ ο Γιώργος Γιαννουλάκης τερμάτισε 5ος.

Στην κατηγορία των Παγκορασίδων η Ευτυχία Κόγια τερμάτισε 5η ενώ στις κορασίδες η Στεφανία Μαζίνη τερμάτισε 12η.

Η συμμετοχή των αθλητών μας και τα μετάλλιά τους αφιερώνονται στη μνήμη του πρώην αθλητή & έφορου του ΣΧΟΒ Δημήτρη Ζαφειρογιάννη, μαζί με τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

Δημήτρη θα μας λείψεις, καλό Παράδεισο!