Άργησε, αλλά είναι γεγονός! Η ανασκόπηση της δράσης του συλλόγου μας για το έτος 2019.

Το 2019 ήταν μια χρονιά πλούσια σε δράση για τον ΣΧΟ Βέροιας σε όλα τα τμήματα του. Τον χειμώνα είχαμε πλήρη αγωνιστική δράση για τα τμήματα του αλπικού σκι και του σκι δρόμων αντοχής.

Όσον αφορά το αλπικό σκι, οι αθλητές μας συμμετείχαν σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και υπήρξε σαφής βελτίωση των επιδόσεων και της κατάταξης τους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αποτέλεσμα της σωστής δουλειάς που γίνεται ξεκινώντας από τα φυτώρια μέχρι και την αγωνιστική ομάδα.

Η ομάδα του σκι δρόμων αντοχής μας έκανε για άλλη μια χρονιά περήφανους κατακτώντας μετάλλια και θέσεις στο βάθρο σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες, δείγμα της καταπληκτικής δουλειάς που γίνεται στο τμήμα αυτό.

Επίσης στις 20 Ιανουαρίου διοργανώσαμε την Παγκόσμια Μέρα Χιονιού στο ΕΧΚ Σελίου, όπου και λάβαμε το τρίτο βραβείο της FIS για την άρτια διοργάνωση.

Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2019 διοργανώσαμε και σχολή ορειβασίας (χειμερινού βουνού) με μεγάλη επιτυχία στα βουνά του Βερμίου, στον Κίσσαβο, στο Φαλακρό και στον Όλυμπο.

Ο χειμώνας τελείωσε ιδανικά με τη συμμετοχή αρκετών μελών του συλλόγου στον αγώνα-γιορτή του ορειβατικού σκι Pierra Creta στον Ψηλορείτη της Κρήτης, αρχές Μαρτίου.

Τα χιόνια μπορεί να άρχισαν να λιώνουν, αλλά οι προπονήσεις των αθλητών συνεχίστηκαν την άνοιξη και πλησιάζοντας το καλοκαίρι είτε με ρολερς η ομάδα του σκι δρόμων αντοχής ή με καινοτόμες μεθόδους όπως προσομοιωτή χιονοδρομίας για το τμήμα του αλπικού σκι. Ταυτόχρονα οι αθλητές του συλλόγου πέρα από τις προπονήσεις χιονοδρομίας συμμετείχαν υπό την αιγίδα του συλλόγου και σε άλλες δραστηριότητες, όπως αγώνες δρόμου και ορειβασία. Μάλιστα, για μια εβδομάδα τον Ιούνιο οργανώσαμε camp στις πολύ γνωστές κατασκηνώσεις Σκούρα, με πολύ μεγάλη απήχηση.

Ταυτόχρονα, το ορειβατικό και αναρριχητικό μας τμήμα ήταν για άλλη μια χρονιά δραστήριο οργανώνοντας αναβάσεις μεταξύ άλλων στον Όλυμπο, στο Πόζαρ, στο Βέρμιο, στα Πιέρια, στο Άγιο Όρος και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις Άλπεις, στο φημισμένο Mont Blanc. Τον Σεπτέμβριο επίσημα συμμετείχαμε και στην Ετήσια Αναρριχητική Συνάντηση στα Μετέωρα με πολλές συμμετοχές.

Το φθινόπωρο πήραμε μέρος στην παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου (Απελευθέρωση της Βέροιας) και αθλητές μας βραβεύθηκαν από τον Δήμο Βέροιας για τις επιτυχίες τους. Επίσης πήραμε μέρος σε διεθνή αγώνα Ρολερ Σκι, όπου αθλητής μας έφερε ακόμα ένα μετάλλιο στον σύλλογο.

Τέλος, η χρονιά έκλεισε με το camp αλπικού σκι που έγινε για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια στο εξωτερικό, στο Pamporovo της Βουλγαρίας με μεγάλη επιτυχία, συνεχίζοντας το καλό έργο που γίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Ελπίζοντας για περισσότερα χιόνια και για άλλη μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες!

ΣΧΟ Βέροιας

Πάντα ψηλά!