Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ο ΣΧΟ Βέροιας έκανε την τελευταία του ανάβαση για το 2019 στην κορυφή Πέντε Πύργοι, στα Πιέρια Όρη που βρίσκεται σε ύψος 1712μ. από τη θάλασσα.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 9:30 το πρωί, με αφετηρία το καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά Πιερίας με υψόμετρο 1022μ. Ο καιρός ήταν καταπληκτικός, ηλιόλουστος και η διάθεση στα ύψη από όλα τα μέλη της ομάδας.

Μετά από λίγα μέτρα σε δασικό δρόμο, τον αφήσαμε πίσω μας και μπήκαμε σε ένα δάσος από οξιές, στην αρχή με απότομο ανέβασμα, αλλά σταδιακά η κλίση εξομαλύνθηκε. Σιγά σιγά άρχισαν να εμφανίζονται και τα πρώτα χιόνια και η διάθεση μας ανέβηκε ακόμα περισσότερο. Τα φύλλα, σε διάφορα χρώματα, είχαν σκεπάσει όλο το έδαφος και τα κλαδιά φαίνονταν πολύ μοναχικά, μια άγρια ομορφιά. Δυστυχώς δεν είχαμε την τύχη να συναντήσουμε και κάποιο άγριο ζώο.

Μετά από το υπέροχο δάσος με τις οξιές βγήκαμε σε ράχη με εντυπωσιακή θέα στον Όλυμπο, αλλά και στα παράλια της Κατερίνης. Σύντομη στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες και μια τελευταία ανάβαση μέσα ξανά σε δάσος με όλο όμως και περισσότερο χιόνι να δυσκολεύει την προσπάθεια μας. Τελικά φτάσαμε στην κορυφή Πέντε Πύργοι, με επιβλητική θέα προς Όλυμπο, Πίνδο, Άθω και άλλες κορυφές της Βόρειας Ελλάδας.

Στάση, ένα σνακ, απόλαυση της θέας και φωτογραφίες (μην ξεχνιόμαστε) και ξεκινήσαμε για την επιστροφή μας. Το μονοπάτι πολύ καλά σηματοδοτημένο, σχετικά εύκολη διαδρομή με μέτρια κλίση σχεδόν συνέχεια μέσα σε δάσος από οξιές. Ήταν ένα υπέροχο τέλος σε μια χρονιά με ωραίες πορείες και πολλές κορυφές.

Και του χρόνου!

Πάντα ψηλά!