1 & 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο διήμερο της Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων Αλπικού Πεδίου που διοργανώνει ο ΣΧΟ Βέροιας. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο «σπίτι» μας, το αγαπημένο μας Βέρμιο!

Το Σάββατο, η εκπαίδευση ξεκίνησε με ενημέρωση όπου έγινε παρουσίαση ορειβατικού εξοπλισμού και ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για τη χρήση των υλικών. Έπειτα,  ακολούθησε η πρώτη αναγνωριστική ανάβαση γνωριμίας της ομάδας στο Χ/Κ Σελίου και στην κορυφή Ασούρμπασι. Με τον καιρό σύμμαχό μας και το χιόνι να καλύπτει τις πλαγιές του Σελίου, η ανάβαση ήταν μία όμορφη εμπειρία που ολοκληρώθηκε με  ένα υπέροχο γεύμα σε τοπική ταβέρνα!

Την Κυριακή, η θεωρητική εκπαίδευση περιελάμβανε μεταξύ άλλων μετεωρολογία και πρόληψη χιονοστοιβάδων. Κατόπιν, η ομάδα κινήθηκε στην περιοχή του Ξηρολίβαδου όπου έγινε εκμάθηση τεχνικών βαδίσματος σε χιονισμένο πεδίο χωρίς τη χρήση κραμπόν (καρφιά).

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές μας Μπάμπη Μαρινίδη και Γιάννη Κοβανίδη για το υπέροχο κλίμα που δημιούργησαν με τους εκπαιδευόμενους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους!