Έτοιμος ο χιονάνθρωπος έξω από το καταφύγιό μας!!!

10 & 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν γεμάτο δράση για όλα τα τμήματα του ΣΧΟ Βέροιας!!!

Αναλυτικά, στο τμήμα της χιονοδρομίας, οι μικροί μας αθλητές στο αλπικό σκι πήραν το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες του Πρωταθλήματος με καλές εμφανίσεις.

Το χιόνι πέφτει & η διάθεση ανεβαίνει!

Το Σάββατο, το φυτώριο του αλπικού σκι πραγματοποίησε προπόνηση στα 3-5 Πηγάδια και οι μικροί μας αθλητές προπονήθηκαν σε συνθήκες πούδρας κάνοντας ειδικό ασκησιολόγιο! Οι αθλητές των δρόμων αντοχής κάνανε κοινή προπόνηση με το  αντίστοιχο τμήμα του ΕΟΣ Νάουσας! Εκεί, μετά την προπόνηση μας

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ & ΤΟΥ ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΑΖΙ!!!

φιλοξένησαν στο καταφύγιό τους όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν πολύ καλλιεργώντας την «ευγενή άμιλλα» και το «ευ αγωνίζεσθαι» μεταξύ των δύο ιστορικών συλλόγων.

Την Κυριακή, σύσσωμο το φυτώριο μας πραγματοποίησε ανάβαση στη «φυσική» μας έδρα, στο κατάλευκο Σέλι! Εκεί, πραγματοποίησαν μία από της καλύτερες προπονήσεις με άφθονο και ποιοτικό χιόνι. Εδώ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του Ε.Χ.Κ. Σελίου για την υποστήριξη, μιας και παρά την έντονη χιονόπτωση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είχαν στρώσει άριστα τις πίστες τόσο για το αλπικό σκι όσο και για τους δρόμους αντοχής!

Στο τμήμα της ορειβασίας τώρα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης της σχολής χειμερινού

ΑΝΗΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΣΚΙΟ

βουνού, που διοργανώνει ο Σ.Χ.Ο. Βέροιας με τον Ε.Ο.Σ. Κοζάνης! Στηρίζοντας έτσι την πεποίθηση του συλλόγου μας, πως για να χαιρόμαστε τις ομορφιές των βουνών μας με ασφάλεια, χρειάζεται καταρτισμένη γνώση και εκπαίδευση από επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Η θεωρητική εκπαίδευση περιελάβανε βασικά υλικά ορειβασίας, ρουχισμό, διατροφή και κίνηση σε ορεινό τοπίο. Η πρακτική έγινε στο όρος Άσκιο, όπου έγινε εφαρμογή κίνησης σε απότομη πλαγιά με ή χωρίς κραμπόν, κίνηση – τραβέρσα, κατάβαση με ή χωρίς κραμπόν, χρήση πιολέ και αντίδραση σε πτώση.

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή και τους βοηθούς και συνεχίζουμε δυναμικά!

Ακόμη, ομάδα ορειβατών μας πραγματοποίησε ανάβαση με ορειβατικά σκι & splitboard στην κορυφή του Σελίου, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, με άφθονη φρέσκια πούδρα.

Τέλος, η διοίκηση του Συλλόγου μας παρευρέθηκε στην καθιερωμένη κοπή της πίτας του Εθνικού Χιονοδρομικού Σελίου, όπου οι άνθρωποι του κέντρου μας υποδέχθηκαν στο Σαλέ Βέρμιο.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο & φωτογραφικό υλικό

Πάντα Ψηλά!!!

ΑΝΗΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΣΚΙΟ

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ & ΤΟΥ ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΑΖΙ!!!

Το χιόνι πέφτει & η διάθεση ανεβαίνει!

Έτοιμος ο χιονάνθρωπος έξω από το καταφύγιό μας!!!

Κι όμως, είναι το πανέμορφο Σέλι!

Οι απίστευτες εικόνες που μας χαρίζει το ορειβατικό σκι

Η ανάβαση προς την κορυφή μέσα από το δάσος