Η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 στην Βέροια – Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μια ιδιαίτερη ημέρα και τιμή για την πόλη της Βέροιας και τον ιστορικό μας Σύλλογο!!!
Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη της Βέροιας, είναι όλοι ενεργά μέλη του ΣΧΟΒ που συμμετείχαν στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων όπως ο Βασίλης Μακρίδης (συμμετοχή στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 στο Ίνσμπρουκ), o Γιάννης Καπράρας του Στεργίου (δύο συμμετοχές σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1988 στο Κάλγκαρι και το 1992 στην Άλμπερβιλ), ο Δημήτρης Μητρούλας και ο Θοδωρής Παντελίδης, πρωταθλητές σε σκί δρόμων αντοχής και κατάβασης αντίστοιχα.

Ο 24χρονος Απόστολος Αγγέλης (αθλητής ΕΟΣ Μετσόβου), που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της PyeongChang 2018, θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 24 Οκτωβρίου στην αρχαία Ολυμπία. Η τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Το σύμβολο του Ολυμπισμού, αμέσως μετά, θα διανύσει συνολικά επί ελληνικού εδάφους 2.129χλμ πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

Η τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή «PyeongChang 2018» θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Grrek-leg-Map_Peyong-Chang

Το δελτίο τύπου του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας:
Την Κυριακή 29/10/2017  θα διέλθει από την πόλη μας η Ολυμπιακή φλόγα για τους XXIII χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες PyeongChang 2018.
Η φλόγα θα βρίσκεται στις 09.21 π.μ. στην διασταύρωση της Βενιζέλου και Κονίτσης και η Τελετή αφής θα γίνει στο Πάρκο της Εληάς στις 09.30 π.μ.
Οι δημότες της Βέροιας θα πρέπει να τιμήσουν με την παρουσία τους την εμπιστοσύνη που επέδειξε η Ε.Ο.Ε. με την απόφαση της να διέλθει η φλόγα από την πόλη μας.