ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΛΙΑΚΜΩΝΑ “Νίκος Πιτούλιας”

21, 22 & 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

 

Η θέα από το αναρριχητικό πεδίο Αλιάκμονα “Νίκος Πιτούλιας”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η αναρριχητική συνάντηση Βέροιας στο αναρριχητικό πεδίο Αλιάκμονα “Νίκος Πιτούλιας”.

Οι πρώτοι αναρριχητές φτάσανε στο πεδίο την Παρασκευή το απόγευμα, όπου κατασκήνωσαν σε ένα μοναδικό περιβάλλον, μέσα στο δάσος, με τρεχούμενο πόσιμο νερό σε ελάχιστη απόσταση.

Το Σάββατο το πρωί, ξεκίνησαν οι πρώτες διαδρομές από έμπειρους αναρριχητές αλλά και πλήθος κόσμου που ήρθε να γνωρίσει το άθλημα της αναρρίχησης βράχου από κοντά! Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσαν τα πολλά μικρά παιδιά ηλικίας 6 ετών και πάνω που δοκίμασαν να σκαρφαλώσουν καταρρίπτοντας το μύθο της υψηλής επικινδυνότητας του αθλήματος.

Τα παιδιά σρφαλώνουν στο βράχο με ασφάλεια υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών μας

Εδώ, πρέπει να τονίσουμε πως η σπορ αναρρίχηση σε οργανωμένα πεδία είναι απόλυτα ασφαλής, αρκεί να γίνεται με γνώση και συνέπεια. Δεν είναι τυχαίο,

πως η αναρρίχηση είναι πλέον Ολυμπιακό Άθλημα και αναμένεται να γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση στα επόμενα χρόνια ακόμη και σε μικρές ηλικίες!!!

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον «γεύμα», με ψήσιμο, μπύρα, κρασί και τσίπουρο στο χώρο της κατασκήνωσης. Το άριστο κλίμα, με την  πολύ καλή διάθεση των παρευρισκόμενων, δημιούργησε μία βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη!

Τα παιδιά σρφαλώνουν στο βράχο με ασφάλεια υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών μας

Την Κυριακή η προσέλευση συνέχισε αμείωτη με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία.

Επιπλέον, αρκετός κόσμος έδειξε ενδιαφέρον για τη σχολή αρχαρίων αναρρίχησης βράχου που διοργανώνει ο ΣΧΟ Βέροιας υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των δώρων και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

 

 

 

Εδώ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους ανθρώπους που βοήθησαν για να γίνει η συνάντηση και τους χορηγούς μας που η βοήθειά τους ήταν ανεκτίμητη.

Οι χορηγοί της συνάντησης: